„Ehkki just sellist klassikalist turundustegevust näivad oponendid taga igatsevat, oleks tegu raha tuulde loopimisega. SA Tallinn 2011 eesmärk on konkreetsete tegevustega paeluda üleeuroopalist ja Eesti riigile olulist turismisektorit ja püüda Tallinnast huvitatud kultuurituristi. Sellesse tegevusse panustame tänavu 6,5 miljonit krooni,“ rääkis Mutli.

SA Tallinn 2011 olulisimad koostööpartnerid välisturunduses on EAS, Tallinna ettevõtlusameti turismiosakond, Eesti välis- ja kultuuriministeerium, välisesindused ja kultuuriatašeed, projektipartnerid, Euroopa kultuuripealinnade võrgustik ja Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 suurtoetaja Estonian Air. Partneritega koostöös on välja valitud ka Tallinn 2011 olulisemad sihtturud, kuhu kuuluvad Soome (eelkõige Helsingi), Venemaa (eelkõige Peterburi), Saksamaa, Rootsi, Läti, Leedu.

„Meie head partnerid on ka kõik Tallinn 2011st huvitatud sajad välisajakirjanikud, kes kultuuripealinna aasta ettevalmistuste vastu sisulist huvi tunnevad ning oma lugejaid, vaatajaid või kuulajaid meie tegemistega kursis hoiavad,“ lisas Mutli.

Sihtasutusel Tallinn 2011 on kavas enne kultuuripealinna aasta algust korraldada enam kui 1,5 miljoni krooni eest välisturundustegevusi.

Sihtasutusel on kavas oktoobris korraldada Berliinis Brandenburgi väravatel ja Bremenis imagokampaania „Tallinn 2011 kutsub külla“. Üritus on seotud Saksamaa liitumise 20. aastapäevaüritustega, teatas sihtasutuse pressiesindaja Andri Maimets.

"Jätkub turundus- ja kommunikatsioonitegevus Venemaa suunal. Toimub Tallinn 2011 meedia- ja kultuurisündmus „Tallinna kohtumised Peterburis“ oktoobris 2010 meediale, turismisektorile, kultuurikontaktidele samaaegselt suurima Vene turismimessiga INVETEX," selgitas Maimets.

Novembri lõpus on kavas korraldada Helsingis 400 välimeedia pinnal linnakampaania „Kultuur kutsub Tallinna“.

Lisaks antakse inglise, soome, saksa ja vene keeles välja programmiraamat, mis on mõeldud jagamiseks messidel, turismiinfokeskustes, Eesti välisesindustest ja kultuuriatašeedele, partnerturismiettevõtetes lähiriikides.