"Jüri Luik ega temaga seotud ettevõtted pole SA-le Tallinn 2011 teenuseid osutanud. Prokuratuuri väited sel teemal ei vasta tõele. Minu väited on meie raamatupidamisest üle kontrollitud ja vastavad 100 protsendi ulatuses tõele," ütles Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Mutli Delfile.

Mutli lisas ka, et SA-le Tallinn 2011, tema juhtorganite liikmetele ega ka töötajatele pole antud asjas kahtlustust esitatud.

Vastutasuks oma ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest soovis kahtlustuse kohaselt Ester Tuiksoo kokkuleppel Priit Toobaliga, et Jüri Luik tasuks teatud protsendi osutatud ja osutatavate teenuste eest saadud tulust Priit Toobalile Eesti Keskerakonna toetuseks.

Nii sai Ester Tuiksoo ja Priit Toobali mõjutamise tulemusena Jüri Luik võimaluse pakkuda heli- ja valgustustehnika rentimise teenust Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames toimuvatel üritustel. Vastutasuna maksis Luik 10 protsenti teenitud tulust sularahas Priit Toobalile. Kokku sai Priit Toobal Jüri Luigelt sularahas 600 eurot.