“Kindlasti ei ole Tallinn see linn, kes peab kultuuripealinna tiitlist loobuma või kellelt see ära võetakse,” kommenteeris Mutli Delfile Tallinn 2011 programmi juhi Jaanus Rohumaa esinemist möödunud neljapäeval linnavolikogus. “Jaanus Rohumaa esinemine oli nauditav ja näitlejana kandis ta selle hästi välja, kuid selles oli ka parasjagu emotsiooni.”

Samas ei soovinud endine Tallinna abilinnapea konkreetselt öelda, kui suures osas kärbitakse esialgset kava.

“Finantside kohapealt on hetkel vara midagi öelda, sest programmi osas tehakse otsused järgmise aasta algul ning jaanuaris kinnitab nõukogu ka sihtasutuse 2010. aasta eelarve. Ma olen kindel, et me teeme aastal 2011 korraliku programmi, millega me jääme ka Euroopale meelde,” kinnitas juhatuse liige, kuid möönis, et raske aeg sunnib tegema kärpeid.

Lisaraha hankimine programmile on Mutli kinnitusel raske, kuid usku ei tohi kaotada. “Raha leidmine erasektorist on täna kindlasti keerulisem, kui see oleks olnud paar aastat tagasi, aga usku ei tohi kaotada ning teatud panuse peaksid ka ettevõtjad sellesse andma, sest ka nemad võidavad sellest ning mitte ainult kultuuripealinna aastal, vaid ka hiljem.”