Oma pöördumises tõid omavalitsusjuhid välja, et Eesti vajab presidenti kellel on laialdased kogemused rahvusvahelisest suhtlusest ning kes on osalenud Euroopa majanduslikke-ja poliitiliste protsesside juhtimisel.

“Vajame intellektuaalselt võimekat presidenti, kes suudab avardada meie arvamusruumi ning tuua siseriiklikesse aruteludesse Euroopalikku tunnetust. Eeltoodust lähtuvalt soovime seada Siim Kallase kandidatuuri valijameestekogus üles, kui presidendi valimine riigikogus ebaõnnestub,” kinnitasid omavalitsusjuhid.

Siim Kallase sõnul on tal hea meel näha, et omavalitsusjuhtide tasandil on tema presidendiks kandideerimisele tugev toetus olemas. “Olen tänulik neile, kes on initsiatiivi üles näidanud ning minu kandidatuurile üle Eesti toetust kogunud. Olen arvestanud võimalusega, et presidendivalimised jõuavad valijameeste kogusse ning mina ja minu toetajad on selleks valmis. Loomulikult ootan enne edasiste sammude astumist ära koduerakonna lõplikku seisukoha presidendi kandidaadi osas,” ütles Kallas.

Siim Kallas on olnud Eesti Panga president, Eesti Vabariigi välisminister, rahandusmister ja peaminister. Aastatel 2004-2014 oli Siim Kallas Euroopa Komisjoni asepresident. Siim Kallas teatas soovist kandideerida järgmiseks Eesti presidendiks 16. aprillil Rahvusooper Estonia Kammersaalis peetud kõnes.

Avaldusele on alla kirjutanud - Andrus Eensoo, Sirje Endre, Priit Enok, Kalle Jents, Peeter Kallas, Andrei Korobeinik, Art Kuum, Harri Lepamets, Hannes Maasel, Tanel Mõistus, Tarmo Mänd, Jüri Ojasoo, Eve Okas, Anne Paas, Üllar Padari, Kuldar Paju, Priit Palmet, Jüri Päll, Aivar Rosenberg, Uuno Siitoja, Aleksei Shatov, Jaanus Tamkivi, Tõnu Traks, Toomas Tõnise, Artur Valk, Meelis Välis.