Facebookis leviva kirjelduse kohaselt viibis üks naine koos sõbrannaga Männipargis, kui nad märkasid midagi väga koletut.

"Kohe, kui mänguväljakule jõudsime, panime tähele, et üks suurem poiss ajab taga kahte väiksemat. Järgmine hetk oli üks väiksematest pikali maas ja kiusaja jalaga tal kõri peal. Liikusime kohe nende poole, kuid nad kõik jooksid ära. Mõtlesin, et võib-olla sõbrad ja lihtsalt „poiste mängud“. Jälgisin neid endiselt edasi. Ja näha oli, et ei ole seal mingit mängu, vaid reaalne vägivald," kirjeldab naine.

Samal ajal, kui mööduja sõbranna helistas politseisse, küsis naine kiusatavate käest, et kas see poiss on teie sõber, või ta teeb teile liiga.

"Aga nad ei saanud eesti keelest aru ja mina ei oska vene keelt. Väiksemad muudkui jooksid pätipoisi eest ära. Lõpuks oli nii, et pätipoiss jäi ühe väiksemaga kahekesi. Meie olime eemal. Ja siis nägin, et pätipoiss viskas väiksemat puuhaluga vastu pead ja pani jooksu. Andsin oma väiksema poisi ühele lapsevanemale, et ta vaataks teda ja jooksin nii kiiresti kui võimalik pätipoisile järgi. Lõpuks sain ta trollipargis kätte. Parki tuli ka selle väiksema lapse ema, kes oli seda aknast näinud. Kutsusin appi ühe lapsevanema, kes oskas vene keelt, et ta suhtleks selle poisiga. Saime teada, et ta on 12-aastane. Seesama lapsevanem rääkis, et see poiss on siin pargis täielik terror, et teda mitu korda ära aetud, kuna piinab väiksemaid. Politseid oodates avastasime pätipoisi taskust noa," kirjeldas naine.

Lõpuks saabus sündmuskohale ka politsei, kes võttis lapse üle.

Põhja prefektuuri Lõuna politseijaoskonna noorsoo- ja ennetusteenistuse vanem Leena Pukk kinnitas Delfile, et politsei sai tõesti eile õhtul väljakutse Mustamäele Männiparki, kus üks poiss olevat teiste laste kallal vägivalda kasutanud. Patrull tõi poisi jaoskonda, tuvastas lapse isiku ja andis lapsevanemale üle.

"Noorsoopolitseil on olnud ka varasemaid kokkupuuteid selle lapsega. Tänan seda vahejuhtumit pealt näinud inimesi, kes käitusid väga õigesti – kutsusid last korrale, takistasid tema agressiivset käitumist, kutsusid politsei ning ei lasknud lapsel ise lahkuda. Õnneks käituvad niiviisi probleemselt vaid üksikud lapsed, noorsoopolitsei teab neid ning koos perekonna, kooli ja sotsiaaltöötajatega tegeleme me aktiivselt selliste laste aitamisega," ütles Pukk.

Sündmust pealt näinud ja sellele vahele seganud naisel on aga üks sõnum kõigile kodanikele: "Palun, inimesed, reageerige sellistele asjadele, kui näete kiusamist! Täna olime ainult meie sõbrannaga, kes reageerisid. Miks see nii on? Hirmutav on mõelda, et enda lapsed on varsti nii vanad, et saaksid üksi pargis mängimas käia. Aga minul sellist julgust küll ei ole, et seda lubada."