Põhja-Eesti regionaalhaigla kirurgiakliiniku juhataja dr Leonhard Kukk ütles Delfile, et patsient ega tema abikaasa haigla poole ei pöördunud ja oma andmeid haiglale ei andnud, mistõttu ei saa nad juhtunut kontrollida.

"Meedias esitatud andmetel usume, et tegu oli kommunikatsiooniprobleemidega," rääkis Kukk.

Kukk selgitas, et kõik erakorraliste ja ägedate valudega patsiendid peavad pöörduma erakorralise meditsiini osakonda (EMO), sõltumata varasemast diagnoosist. "Kui patsient ei suuda valude tõttu ise EMO-sse pöörduda, siis on selleks kiirabi. Selline haigete käsitlus on olnud enne streiki, praegu ja ka tulevikus," rääkis Kukk.

Mehe sõnul ei ole nn ägedate valudega haigeid polikliinikus üldjuhul võimalik plaaniliste haigete vahel vastu võtta.

"Kui perearst leidis, et patsient vajab kiiremas korras vastuvõttu, siis oleks ta pidanud patsiendi saatma kohe EMO-sse - kus teda vaataks üle valvearst, vajadusel valveonkoloog, kes omakorda konsulteerib raviarsti(de)ga - või võtma vahetult ühendust varasemate raviarstidega."

Haigla palub vabandust

Regionaalhaigla palub juhtunu pärast vabandust ning kinnitab, et vastavalt Eesti arstide liidu, Eesti tervishoiutöötajate kutseliidu ja haiglate liidu kokkuleppele jätkuvad streigi ajal eriarstide vastuvõtud alla 18-aastastele lastele ja rasedatele, samuti keemia- ja kiiritusraviarstide ning hematoloogide vastuvõtud onkoloogia- ja hematoloogiapolikliinikus.

Vastuvõtud toimuvad vastavalt polikliiniku töögraafikule ning neil erialadel pannakse kirja ka uusi vastuvõtuaegu. Tööd jätkavad psühholoogid, valuraviarstid, toimub anestesioloogi operatsioonieelne konsultatsioon, õed nõustavad patsiente ning samuti toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud. Jätkub ka planeeritud onkoloogiline ravi ühes uuringutega.

Ägedate valudega patsientidel, sõltumata eelnevast diagnoosist, palutakse pöörduda erakorralise meditsiini osakonda, kus vajadusel konsulteeritakse eriarstidega.