Eesti talupoja köögi kaasajastamisega on tegeletud häbematult vähe, kirjutab Demjanov. “Arvan, et nüüd on õige hetk anda Eesti maitsele uus kvaliteet, rõhutamaks eesti köögi konkurentsivõimelisust ja atraktiivsust täisväärtusliku Euroopa köögina,” leiab Demjanov pressile saadetud üleskutses.

“Ei tulda ju Eestisse itaalia köögi pärast,” toonitab Demjanov.

Demjanovi nägemuses tuleks eesti köögi juurutamist teha prantsuse haute cuisine köögiga ühiseid jooni alla tõmmates, ent samas säilitades ammused eesti köögi maitsed ja valmistamisviisid.

Meisterkoka sõnul on Prantsuse parlamendisaadikud korduvalt huvi tundnud, mida suudavad Euroopale pakkuda uute liitujate köögid.

Ühes-kahes restoranis tehtud katsed jääksid Eesti köögile elu sisse puhumisel tagasihoidlikeks, kardab Demjanov. “Ainult koos ja tõsiselt saaksime alustada uue Eesti köögi eostamist,” toonitab ta.

Demjanov pakub, et iga restorani põhimenüüs või eraldi kaardil võiks olla Cuisine d’Estonie. Ta soovib, et eesti köök oleks vähemalt kahe kolmandiku ulatuses valmistatud kohalikest mahetoorainest.

“Katsetaks esialgu ainult mai ja juuni algusega (vanalinnapäevad jm), mille lõpus võiks välja selgitada Eesti köögi asjatundjate kaasamisel parima Cuisine d’ Estonie menüülahenduse, roa, koka ja restorani,” pakub meisterkokk.