Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Põhja-Tallinna innaosa vanem Karin Tammemäe alluv Kaili Muru sai kiiresti soodsa üürihinnaga munitsipaalkorteri. Tammemägi kutsus otsuse tegemiseks komisjoni kokku juba avalduse laekumisele järgnevaks tööpäevaks.

Sellega aga asi ei piirdu. Nimelt on Põhja-Tallinna linnamajanduse osakonna peaspetsialist Kaili Muru seotud linnaosavalitsuse kohta sügisel alustatud kriminaalmenetlusega, mis puudutab kaude ka linnaosavanem Karin Tammemäge.

Juba pikemat aega on linnaosavalitsus korraldanud reservfondi eraldiste eest vähekindlustatud eakatele ekskursioone nii Eestis kui ka teisel pool riigipiire. Süüdistuse järgi on linnaosa arveid võltsinud ja kasutanud osa ekskursioonide korraldamiseks Tammemäe abikaasale Kalev Tammemäele kuuluvat firmat OÜ Tulisilm, mis tegeleb transpordiga ja pakub tellimusvedusid. Üks Tulisilma reis viis linnaosa vähekindlustatud eakad Peterburi. Kaili Muru pidi väidetavasti tegema musta tööd ja aitama muuta arveid nii, nagu oleks ekskursiooni tarbeks kasutatud hoopis teist OÜ-d.

Karin Tammemägi ütles, et konkreetselt tema kohta pole mingit kahtlustust esitatud. „Linnaosavalitsus pole ka kunagi ostnud teenuseid minu lähedastega seotud firmadelt,” sõnas ta Eesti Päevalehele kirjalikus vastuses.

Tallinna revisjonikomisjoni sotsiaaldemokraadist esimehe Hanno Matto sõnul osutas revisjon Põhja-Tallinna linnaosa-

valitsuse puudulikule hankemenetluse süsteemile, mille eredaim näide on korralageduse päädimine kriminaaluurimisega. Matto märkis, et pidas volikogus kõne, kus tõi esile transpordihanked ja mainis bussihangetega seotud korralagedust.

Septembri alguses otsiti Põhja-Tallinna valitsuse ruumid läbi Harju maakohtu määruse alusel kriminaalasjas, mille sisuks on Põhja-Tallinna valitsusele võimalike võltsarvete esitamine ning nende alusel väljamaksete tegemine linna vahenditest, vahendas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Praeguseks on ühele Põhja-Tallinna valitsuse ametnikule ning ühele ettevõtjale esitatud kahtlustus dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.