Reedel jäi Viljandis elava Vivika Ikoneni lemmik, väike must koerake Mefisto kadunuks. “Asusime teda kohe otsima,” rääkis Ikonen. Kulus palju hingevalu ja otsimist, enne kui perekond sai teada, et lemmik oli ümbruskonnas juba paar päeva tagasi maha murtud, kirjutab Sakala.

Kurb sündmus leidis aset reede lõuna ajal. Vilunud koerapidaja ja pikka aega tegutsenud koerte koolitaja Tiia, kes ei soovinud oma tegelikku nime avaldada, rääkis, et oli tunniks kodunt välja läinud, kui poeg helistas ja ütles, et kaks võõrast koera on hoovis ja hauguvad aedikus kinni olevate koerte peale.

Tema sõnul ei pidanud kaitse- ja valvekoeraks treenitud isase Saksa lambakoera närv sissetungile vastu. Ta hüppas üle kõrge tara ja rabas üht võõrastest koertest.

Seal sai raevu sattunud Saksa lambakoer ta kätte ning murdis maha.

Ikonenide pere sai lemmiku saatusest teada pühapäeva ennelõunal, kui sündmust pealt näinud Gaili Järs nendega raadioteate peale ühendust võttis.

“Mind paneb nördima see, et keegi ei taibanud või ei suvatsenud järgida loogilist rada, andes asjast teada loomakliinikutesse ja varjupaika, kuhu iga koeraomanik esmalt pöördub,” lausus Ikonen.

Juhtunu pärast oli endast väljas ka Tiia. “Olles ise koerapidaja, tean, kui raske on koera kaotus ning mul on ääretult kahju, et niimoodi juhtus,” ütles ta.