Seniste andmete kohaselt oli tegemist erakätest ostetud salaviinaga, mis sisaldab surrogaate, teatas ETAle Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kukk. Tema sõnul sai keskkriminaalpolitsei kätte ligi 40 liitrit salaviina, enamus sellest pärineb Sindist.

Politsei saatis äravõetud koguse teisipäeva hommikul selle koostise kindlakstegemiseks ekspertiisi.

Esmaspäeval sattus Pärnu haiglasse seitse patsienti, kelle puhul esialgse hinnangu kohaselt võis olla tegemist metanoolimürgitusega. Seitsmest haiglasse toodud inimesest kolm on veel intensiivravil, kolm on teises osakonnas. Üks inimene, kelle vereanalüüs ei näidanud metanoolisisaldust, lasti esmaspäeva õhtul koju.

60aastase Audru vallast Pärnumaalt pärit Ilmari puhul tegi vereanalüüs kindlaks, et tegemist on metanoolimürgitusega, tema seisund paraneb. Ülejäänud patsientide osas on meedikutel kahtlus, et tegemist on mingi surrogaadiga ehk nn solgitud alkoholiga. Millega võib tegemist olla, annab loodetavasti teisipäevase päeva jooksul arstide poolt ekspertiisi saadetud vereanalüüside vastus.

Pärnu politsei on septembri lõpust praeguseni salaalkoholi avastamiseks läbi viidud 31 politseioperatsiooni, milles osales 134 politseinikku. Kontrollitud on 131 erinevat kohta, hoiule on võetud 99 liitrit alkoholi ja puskariaparaat ning 533 pakki maksumärgita tubakatooteid.

Politsei palub elanikel mitte osta kahtlase päritoluga alkoholi ning hoiduda erakätest ostetud alkoholi tarbimisest. Pärnu politsei palub elanikel võimalikest müügikohtadest teatada vihjetelefonil (044) 76 555 või elektronpostiga vihje@ppp.pol.ee.