"Enamasti kasutatakse seda tööstuses ja desinfektandina. Antud aine puhul puuduvad tema toime kohta igasugused teaduslikud uuringud ja seetõttu teevad selle tarvitajad inimkatseid," ütles Paasma ja lisas, et NaClO2 on tugev oksüdant, mis põhjustab kergesti tõsiseid mürgistusnähtusid, millest raskemad on vererakkude kahjustus ja neerupuudulikkus. "Tõsiselt ei saa võtta ka kirjeldatud toimet bakteritesse ja teistesse mikroorganismidesse," rõhutas ta.

Kloordioksiidi uskujad väidavad, et aine on organismile ohutu, sest oskab ise organismis patogeenid üles leida ja need tappa, häid baktereid ja terveid rakke aga kloordioksiid ei puutuvat. See jutt on paraku väga naiivne. "Tugeva desinfitseeriva ainena hävitab kloordioksiid kõiki mikroorganisme. Sarnaselt Domestosega. Mitte kuidagi ei saa see ühend vahet teha normaalsesse mikrofloorasse kuuluvate bakterite ja teiste bakterite vahel," kommenteeris ka perearst dr Marje Oona.

Mürgistusteabekeskus ei ole kloordioksiidi tarvitamisega seoses kõnesid saanud. "Ilmselt seepärast, et ainet kasutavad inimesed ei pea kõrvalnähte mürgistuseks," märkis terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri, kes soovitab abi saamiseks alternatiivseid meetodeid kasutades konsulteerida ka arstiga. "Nad ei õpi asjata aastaid ja aastaid. Meil kõigil on perearstid ja arst ei tööta inimese vastu. Arstid ei eita alternatiivmeditsiini, aga nad oskavad nõu anda, mis on mõistlik ja mille puhul tasuks pikemalt mõelda," selgitas Saluri.

Terviseamet on saanud infot juhtumite kohta, kus lapsevanemad katsetavad erinevaid raviviise oma laste peal. "Katsetage siis iseenda peal. Ise te tunnete, kuidas see teile mõjub. Kindlasti võiks küsida arsti arvamust, vähemalt enne, kui eksperimenteerida oma lapse peal."

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et hulk eestlasi püüab pea kõiki haigusi ravida mürgise kloordioksiidiga, mida nimetatakse MMS-iks ehk inglise keelest otse tõlgituna "imeliseks mineraalseks lahenduseks". Facebooki kinnises grupis kogunevad jüngrid peavad kloordioksiidi imerohuks, mis ravib kõike alates külmetusest kuni autismi ja aidsini. Lastel kloordioksiidi mürgistusega kaasnevat oksendamist ja kõhulahtisust peavad nad aine ravitoime ilminguks.