"Juba siis ütles tolleaegne mürgistusteabekeskuse juht doktor Raido Paasma, et see ei ole õige asi," täpsustas Delfile terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Mürgistusteabekeskus liideti terviseameti koosseisu aastal 2010 ning seega pole terviseameti poole nimetatud teemaga keegi varem pöördunud.

Samuti kinnitas Saluri, et terviseamet ei olnud teadlik Facebookis olevast MMSi kogukonnast. "Kuna meid sinna ei kutsutud ja pole kuulnud, et meie töötajatest keegi seal kommuunis oleks, siis meil ei olnud teada seda infot."

Seda, et gruppi kuulus mitu meditsiini ja tervishoiutöötajat, ei pea Saluri taunitavaks, kuid ta nentis, et tervishoiutöötajad oleksid võinud inimestele adekvaatset nõu anda. "Minu meelest ei ole üldse halb see, kui tervishoiutöötajad jälgivad, mis ühes või teises grupis toimub ja nad sinna kuuluvad. Kurb on see, kui nad ei reageeri, kui inimesed küsivad nõu; kui nad näevad ja saavad aru, et asjad on käest ära läinud. Siis peaks olema tervishoiutöötaja see, kes sellises kommuunis sõna võtab ja adekvaatset nõu annab, kas aine kasutamise lõpetamise kohta või sooviga pöörduda arsti poole või küsida nõu oma pereaarstilt," selgitas Saluri. "Miks nad vaikisid, kui nad selles grupis olid ja nägid, mis seal toimub?"

Konkreetse MMSi grupi tegevuse kohta pole terviseameti poole pöördutud, küll aga on pöördutud juhtudel, kui sotsiaalmeedias hakkab levima eksitav info vaktsineerimise kohta.

Samuti ei ole ka mürgitusinfoliinile teatatud kloordioksiidi tarvitamisest ja selle tagajärjel tekkinud mürgitusest. Inimesed, kelle on mürgitusprobleemid - ka ravimimürgitus - , kui ollakse aineid valesti tarvitanud, saavad helistada mürgituskeskusesse lühinumbrile 16662 ja küsida, kas abi on võimalik saada koduste vahenditega või peaks pöörduma arsti poole.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk ütles Delfile, et komisjon võtab mürgise kloordioksiidi probleemi ametlikult päevakorda ja põhjalikumalt arutlusele järgmisel esmaspäeval. Oluline on välja selgitada, kelle tegemata tööga on tegemist, et MMSi kogukond niivõrd kaua tegutseda ja selle tagajärjel on vähemalt paarikümnele lapsele mürki sisse joodetud. Lisainimesed teaksid, kuhu pöörduda, kui nähakse taolist kahtlast tegevust. "Miks see informatsioon õigete instantsideni ei jõudnud, tuleb arutada ja miks ei reageeritud kiiresti ja koheselt. See protsess on toimunud juba pikemalt. Aga täna öelda, kuhu me jõuame esmaspäeval, oleks liiga etteruttav."