Põllumajandusministeeriumi taimekasvatusbüroo juhataja Jan-Roland Raukas ütles, et põllumajandusministeeriumil pole putkega asja, kuna see ei kasva põldudel, vaid teeservades, kirjutas Postimees.

Samas tellis põllumajandusministeerium taimetoodangu inspektsioonilt putkeuuringu, et saada infot putke levialade kohta.

Raukase sõnul tingis putkeuuringu arvamus, et viimastel aastatel on karuputk oma leviala Eestis jõudsalt laiendanud, kuid ministeerium ei kavanda mingeid eriaktsioone putke levialale piiri panemiseks.

“Pigem on kaardistamine mõeldud selleks, et keskkonnaministeeriumile südametunnistusele koputada.

Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna peaspetsialist Liina Eek-Piirsoo sõnul on praegu pall õhus, kumb ministeerium peaks putkesõjaga algust tegema.

Mullu jõudis keskkonnaministeeriumisse abipalveid kohtadest, kus karuputk on kujunenud tõeliseks nuhtluseks.

“Põllumajandusministeeriumist vastati meile suhteliselt nipsakalt, et see pole nende asi ja me peaks ise hakkama saama,” ütles Eek-Piirsoo. Samas pole putke tunnistatud ohtlikuks umbrohuks, mis paneks keskkonnaministeeriumile kohustuse sellega võidelda.

Tänavu on keskkonnaministeeriumi käsutuses veidi alla saja tuhande krooni, mille eest tehakse õppefilm karuputkedest nii eesti kui ka vene koolidele. Mullu valmis putkest infovoldik.