Mustamäe haigla arsti Rein Zuppingu sõnul maksab ühe kolmanda astme patsiendi intensiivravi päev keskmiselt 4000 krooni, kuid ägeda mürgituse saanud inimeste puhul lisanduvad sellele veel medikamentide ja kunstneeru kasutamise kulud.

“Mustamäe haigla arvutab senised kulutused kokku kolmapäeva hommikuks ja siis saab summadest täpsemalt rääkida,” ütles Zupping teisipäeva hommikul BNS-ile.

Tema sõnul on Pärnumaalt toodud Mustamäe haiglasse kokku 13 mürgituse saanud inimest, kellest kuue seisund on juba parem, ülejäänute olukord on aga endiselt äärmiselt tõsine.

Mürgise puupiirituse joomise tõttu oli teisipäeva hommikuks Eestis surnud 33 inimest, 62 inimest oli raske mürgitusega haiglas.

Peamiselt on hukkunud ja mürgitusega haiglasse viidud inimesed Pärnumaa elanikud, esmaspäeva õhtul viis kiirabi mürgitusega haiglasse ka ühe Läänemaal Martna vallas elava mehe.

Politsei palub kõigil hoiduda kahtlase päritoluga alkohoolsete jookide tarvitamisest ja pöörduda arsti poole kohe kõigil, kes tunnevad pärast alkoholi joomist iiveldust, kõhuvalu, kes oksendavad või kellel on nägemishäired.

Puupiirituse mürgituse sümptomid hakkavad ilmnema umbes 12 tunni jooksul.