Tallinna abilinnepea Jüri Pihl andis tänasel linnavalitsuse istungil ülevaate Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti tegevusprioriteetidest taksonduse korrastamiseks, teatas Raepress.

Munitsipaalpolitsei Amet on taksoveonduse peamiste riskidena välja toonud ebaseaduslikku transporditeenust osutavad nn rendiautod ning järelevalve korraldamise linna maine seisukohalt olulistes piirkondades nagu sadam, lennujaam ja vanalinn.

„Sellepärast on ka Tallinna munitsipaalpolitsei ameti järelevalve üheks tähtsamaks ülesandeks ebaseaduslikku transporditeenust osutavate nn rendiautode järelevalve. Ebaseadusliku teenuse osutamise vähendamiseks tõhustatakse kontrolli eelkõige vanalinna, lennujaama ja sadama territooriumil,“ lisas Jüri Pihl.

Taksopatrulli uutes ametisõidukites saab olema internetiühendusega autoarvuti, mis võimaldab kontrolli tõhustamiseks teha päringuid väärteoasjade registrisse.

Mupo järelevalveametnikele on korraldatud laiapõhjalisi väärteomenetluse koolitusi nii teooria omandamiseks kui ka jätkukoolitusi teooria ja praktika ühendamiseks ning väärteomenetlustest ja sellega seonduvast kohtupraktikast. Koostöös Tallinna transpordiametiga on 2010. aastal läbi viidud ja planeeritud taksojärelevalve tööst tulenevate õigusaktide alased koolitused. Ameti tänaseks koolitusprioriteediks on sisekoolituste läbiviimine ameti pädevusse antud õigusaktide põhiselt ja ametnike iseseisev õpe.