Tänaseks on saabunud esimesed tulemused, mis näitavad piletitulu märgatavat kasvu, teatas Raepress.

Piletikontrolörid vaatavad iga rikkumist individuaalselt ja kui tegemist ei ole just korduva piletita sõitjaga, siis antakse inimesele trahvi maksmise asemel võimalus osta pilet bussijuhi käest või mobiiltelefoni teel. Kui kontrollimise käigus ilmneb, et inimene on ka varem pileti ostmata jätnud, siis ta aga rahatrahvist ei pääse.

„Kontrolltaktika muutmise eesmärgiks on suurendada ühistranspordi piletitulu ning olla vastutulelikum ja paindlikum linnakodanike suhtes,“ rääkis Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

„Praegu tundub, et selline uudne mehhanism on end õigustanud, esimesed kalkulatsioonid näitavad, et piletitulu on märgatavalt tõusnud. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on selle aasta oktoobrikuu piletitulu tõusnud 2,2 miljoni krooni,“ lisas Belobrovtsev.

Ühtlasi teostatakse vähemalt korra kuus suuremaid kontrolloperatsioone linnaosa keskselt. Sellistele ühisoperatsioonidele kaasatakse ka munitsipaalpolitsei teiste osakondade töötajaid.

„Tagasiside linnakodanikelt on väga positiivne, peamiselt seetõttu, et sellisel viisil sõitjaid kontrollides ei ole tarvis ühistransporti kinni pidada,“ lisas Belobrovtsev.

Lisaks uuele taktikale jätkatakse ka senist meetodit, mis tähendab ühistranspordi peatamist ja peatuse ajal kõigi reisijate sõiduõiguse kontrollimist ning piletita sõitjate sõidukist väljakutsumist. Kui uus kontrollimise taktika ennast õigustab, kavatseb mupo seda ka edaspidi kasutada.