„Oleme teinud pea pool aastat teavitustööd, eriti intensiivselt selle aasta esimesel kahel kuul,“ kinnitas mupo juhataja Monica Rand saadetud teates.

„Heameel on, et inimesed on hakanud uue olukorraga kenasti harjuma ja oma ühiskaardi valideerimist unustavate inimeste hulk on vähenenud. Homne aktsioon on pigem kontrollimiseks, milline on olukord kahe kuu möödumisel.“

Seoses homse kõrgendatud tähelepanuga, palub mupo kõigil ühistranspordi kasutajatel olla hoolikad ja valideerida oma ühiskaart transporti sisenemisel. Kindlasti tuleks jälgida infot, mida tabloo näitab. Vaid lubava teate puhul võib rahulikult reisi jätkata.

Juhul kui validaator ei ole töökorras, tuleks sellest teavitada transpordivahendi juhti. Pole vaja karta, et mittetöötava validaatori puhul sõitjaid seetõttu karistatakse. Samuti pole alust hirmul, et validaator teie sõiduinfo „unustab“. Kogu info on salvestatud andmebaasi ning kontrolli sisenemisel viiakse kontrolli läbi viiv aparaat sünkrooni andmebaasi salvestatud andmetega.

Tallinnas tasuta sõiduõigust mitte omavad kodanikud peaksid aga ostma e-pileti või lunastama sõidupilet transpordivahendi juhilt.

Kõige rohkem on oma tasuta sõiduõiguse pärast muretsenud pensioniealised inimesed. Kinnitame veel kord – üle 65-aastastel pensionäridel Tallinnast või väljaspool pealinna on õigus tasuta sõiduks. Selleks ei pea olemas olema rohelist kaarti, piisab isikut tõendavast dokumendist.

Tähtis on oma ühiskaart valideerida transporti sisenemisel ja jälgida, mida validaatori tabloo teile vastab.

Täna õhtul on aga viimane hetk veenduda, kas kõik vastavad sõiduõigust tagavad dokumendid on olemas ning kehtivad. Sel juhul puudub põhjus muretsemiseks.