Olgu siinkohal ära toodud mitmeid noortega ja täiskasvanutega seotud peoüritusi näinud noorsooinspektorite tsitaadid, mis kõnelevad iseenda eest:

· Linnahalli ümbrus – pimedus, külm ja kõle tuul, libedus, trepid, lähedal meri ja tühermaa. Ei mingit liiklust, sest laevaliiklus sealsest sadamast oli lõpetatud. Judinad käisid üle selja – milliseid ohte selline kõrvaline pime ja ära lõigatud koht endas peidab

· Linnahalli katus oli noori alaealisi täis – suitsetati, joodi otse pudelist ja purkidest, et enne peole minekut „julgust sisse“ saada. Noored poolpaljad kõledas tuules - tüdrukutel ei paista seelikudki jope alt välja. Koordinatsioonihäired joodud alkoholist ja tugevast tuulest.

· Täisealised poisid „landivad“ noori alaealisi tüdrukuid – koos juuakse alkoholi ning minnakse pidutsema. Mis edasi juhtub, seda võib vaid aimata. Halbu stsenaariume vilgub silme ees mitmeid.

· Noored tüdrukud õpivad ukse taga pähe oma „uut“ , peole sisse saamist võimaldavat isikukoodi, et see soravalt ja süütu näoga ette vuristada kui keegi peaks küsima. Tegu on ilmselgelt alaealistega

· Kahel Pärnust tulnud 14-aastasel tüdrukul ei olnud ei isikut tõendavat dokumenti ega kohta, kus Tallinnas ööbida. Võtsime ühendust ühe tütarlapse isaga, kes ohates ütles „Oh, ma ise tõin nad sinna. Nüüd peab nad vist ära tooma?“

· Kaks vene keelt kõnelevat sõbrannat tuli toimetada Lasnamäele ühe tütarlapse vanema venna juurde – kummalgi tüdrukul polnud dokumenti. Tulnud olid nad Ida-Virumaalt, öömaja polnud, tulivihaseks saanud venda nad linnakülastusest ja peost teavitatud polnud. Rääkimata vanematele teada andmisest.

· Ott, kes sa mupo noorsooinspektorile oma õpilaspileti jätsid ja ise plehku panid – tule oma õpilaspiletile järele. Me ei karista sind, isa teab juba nagunii, kus sa sel ööl viibisid.

· Alaealised purjus vene keelt kõnelevad tüdrukud pakkusid mulle korduvalt oma telefoninumbrit ja ütlesid „Nii kena mundris mupo poiss – saame kunagi hiljem teises kohas kokku ja teeme midagi“ . Palusin neil lahkuda – kahju hakkas nii noortest lapseohtu tüdrukutest. Olukord oli tegelikult ehmatav – nii palju alaealisi purjus, suitsetavaid ja ropendavaid noori. Väga ehmatav kogemus, kahju hakkas noortest, väga kahju... (oma esimesel kontrollreidil viibinud mupo noorsootöö meesinspektori tsitaat)

· Naiste ühest WC kabiinist taarus välja korraga kolm tütarlast – tühi viinapudel paistis paokil ukse vahelt põrandalt

· Kõige kurvem on see, täisealised pidutsejad annavad noortele sellisel peol kuhjaga halba eeskuju. Noored õpivad ja võtavad kõik kiiresti omaks.

· Kole on vaadata purjus täisealisi noormehi noorte tütarlastega mehkeldamas ja neid alkoholiga kostitamas. Taas võib halba stsenaariumi oletada – mis eesmärgiga see kõik toimub.

· Külmajudinad tulevad peale seda nähes – mul on ka kaks samaealist last kodus. Õnneks on meil omavahel hea kontakt, tean, kus nad käivad ja mida teevad. Usaldus on väga oluline selles eas.

· Kuidas on võimalik, et lapsevanem ei tea, mida tema alaealine poeg või tütar hilistel õhtutundidel teeb ja kus ööd veedab