Patrull peatus, et uurida, kas tegemist võiks olla terviserikkega ning kas inimene vajab abi. „Ma ei oskagi öelda, kas see on väike vilumus kiirabitööst või on see mingi sisemine tunnetus, aga oskus hinnata, kas tegemist on alkoholi toime või terviserikke poolt põhjustatud olukorraga on olemas,“ rääkis inspektor Deniss Bõkov, kes on ise pikaajalise tööstaažiga kiirabijuht.

Lähemal kontrollimisel selguski, et tegemist on terviserikkega. Kuigi mees otseste valuaistingute üle ei kurtnud, suutis ta rääkida vaid niipaljukest, et öelda oma nimi ja kodune aadress. Patrull võttis koheselt ühendust kiirabiteenistuse dispetšeriga, kes soovitas mehe koju toimetada ning lubas akuutse vajaduse tekkimisel koheselt välja sõita. Samuti selgus jutuajamisest, et meesterahvas otsis taga nii tema perekond kui ka politsei ning meest oli tabanud mälukaotus.

Kodus ootas ees murelik lapselaps ja pisarais abikaasa, kelle sõnul käidi keskpäeval koos linnas. Kodupeatuses väljus naine trollist esimesena ning ümber pöörates nägi vaid kaugenevat sõidukit. Mees eksles linna mööda ringi, kuni mupo patrull ta avastas.

„Alati tasub veenduda, kas tegemist on abi vajava inimesega, kuid liigset riski võtta ka ei tohiks,“ selgitab Deniss Bõkov. „Kui inimese juures on märgata agressiivsust, siis pole mõtet talle läheneda ja end asjatult ohtu seada. Antud juhtumil aga oli näha, et tegemist on eaka inimesega, kes on hädas. Hea meel, et asi positiivselt lõppes.“