Viimase näitena toob mupo Kopli tänava vana pärnaallee, kus Telliskivi ja Volta peatuse vahelistele vanadele puutüvedele on neoonvärvidega kritseldatud kirillitsas tähti, kusjuures igal puutüvel olev täht moodustab lõpuks sõnaterviku.

Samuti on soditud Pelgurannas ja Koplis jalutusteede äärseid kivirahne ning rannaäärseid kive.

"Grafiti eemaldamine on kulukas ja vaevarikas tegevus. Antud juhul on aga kõige ebaeetilisem see, et rikutud on just looduslikult väärtuslikud objektid. Väga keeruline on puhastada saja-aastase puu tüve ilma seda vigastamata," ütles mupo noorsoo ja ennetustegevuse sektori juht Kätlin Müürsepp.

"Kuna Kalamajas on tugev kohalikku identiteeti ja kultuuriruumi väärtustav kogukond, siis kutsume üles kõiki sealseid vabaühendusi ja eraisikuid tähelepanelikult jälgima miljööväärtuslikus linnaosas toimetavaid kritseldajaid".

Müürsepa sõnul on graffiti-tegijaid raske tabada. „Otse teolt tabamine on meie jaoks ülioluline, sest ainult siis saame tegijat karistada ning ehk saame ka juhtlõnga võimalike teiste pahandusetegijate kohta. See on kogukond, kes üksteist suhteliselt hästi tunneb,“ ütles Müürsepp.

Mupo palub kõigil, kes näevad tegutsevat graffiti-tegijat sellest koheselt teavitada mupot infonumbril 14410, mis töötab ööpäevaringselt või politseid infonumbril 110. Kuni patrulli saabumiseni on aga hea, kui kritseldajat jälgitakse, kinni peetakse ning nende tegevus lisaks telefoniga fikseeritakse.

Mupo soovib kõigile rahulikku aastavahetust ja palub peomeeleolus mitte unustada linna heakorda väärtustavat käitumist.