Mupo avalike suhete juhi Meeli Hundi sõnul on seisuga 09.10.2015 mupo koostanud koostanud 29 443 trahviotsust koguväärtuses 64 8740 eurot.

"Põletavaim probleem on jätkuvalt parkimine. Kuigi viimase nädala meediumist kumab läbi, et kõige rohkem on parkimismuresid Mustamäel (ja palju on räägitud ka probleemidest Lasnamäel), siis tegelik statistika näitab, et enim parkimisalaseid trahviotsuseid tehakse siiski kesklinna/vanalinna piirkonnas," rääkis Hunt Delfile.

Lisaks parkimisele näeb Hunt, et ka taksondus on jätkuvalt mupo tähelepanu keskmes. "Ootame ära, milliseid lahendusi toob uus ühistranspordi seadusm," arvas Hunt nimetatud probleemi kohta.

Lisaks eelpool väljatoodule on aga mupo esindaja sõnul probleeme aga veel mitmeid teisigi:

- Kinnistuomanike kättesaadavus (paljud neist on välismaal) ja sellest tulenevad heakorramured (alates talvisest koristamata lumest kuni niitmata rohuni; samuti uute asukate sisse-imbumine majadesse ning ümbruse reostamine; maja tuleohutus jne)
- Alkoholi tarbimine avalikus linnaruumis
- Noorte suitsetamine, alkoholi tarbimine (noortepeod, kus ei jälgita vanusepiiranguid)
- Kodutud ja asotsiaalid
- Suveperioodil „rikšajuhid“ ja tänavamuusikud
- Uue teemana romuautod

"Ka piletita reisijaid jätkub pealinnas küllaga, aga see on nö nonstop probleem," lisas Hunt.

Positiivsema poole pealt tõi aga Hunt välja järgmised valdkonnad.

- Piraattaksosid on jäänud oluliselt vähemaks
- Oleme suutnud kroonilised „taksistid“ tasuma neile määratud trahve või määranud kohtu kaudu asenduskaristuse või aresti
- Alaealiste pidudega on tänu noortesektori tublile tööle siiski suudetud raamid kehtestada ja enamik peokorraldajatest arvestab sellega, et kontroll noortepidudel (16+ peod Cathousis, Linnahallis jne) alkoholi tarbimise üle toimub pidevalt
- Palju on tehtud ennetustööd koolides ja lasteaedades nii liikluskasvatuse kui ka alko/suitsetamise teemadel
- Korteriühistutega on hea koostöö, et „Hoovid korda“ raames anda infot võimalike lahenduste saamiseks parkimismuredele