Mupo pressiesindaja Meeli Hundi sõnul on tänavu ühistranspordiseaduse asjades mupo peale kohtusse esitatud 68 kaebust ja praeguseks on lahendeid kokku tulnud 31. Sellest aga lausa 24 korral tühistas ja lõpetas kohus mupo tehtud otsuse.

Mupo ise on tänavu saavutanud võidu kahel korral, kui kodaniku kaebus jäeti rahuldamata. Samuti jättis kohus kolmel korral kaebuse läbi vaatamata ettenähtud tähtaja ületamise tõttu. Mupo määratud trahvisummat vähendas kohus aga tänavu kahel korral.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et mupolt ebaõiglase trahvi saanud tallinlanna kaebas trahviotsuse kohtusse, mille järel kohus otsustas, et ühiskaardi valideerimata jätmise eest trahvida ei tohi, kui sõiduõigus on olemas. Kohus leidis ka, et infolekke ohu tõttu ei tohi inimesi üldse valideerima sundida.

Harju maakohtu otsuse näol on tegu esimese astme kohtu otsusega ja munitsipaalpolitsei võib esitada kassatsioonikaebuse riigikohtule.

Küll aga ütles Tallinna munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hunt eile Päevalehele, et kõnealuses kohtuasjas ei ole Tallinna munitsipaalpolitsei amet hetkel veel oma lõpplikku seisukohta välja kujundanud.

Seni trahvimine jätkub. "Täna lähtub mupo senistest linna kehtestatud seadustest ja määrustest," ütles Hunt.

Advokaat Carri Ginter kommenteeris aga Päevalehele, et enne andmekaitse inspektsiooni menetluse lõppu ei ole kindel, mis saab valideerimisest edasi - selle pärast ei soovita ta endale kohtuvaidlust kaela tuua.

„Oht isikuandmete lekkeks on kohtu poolt tõepoolest õiges kontekstis esile toodud. Enne andmekaitseinspektsiooni menetluse lõppu ei ole aga täit kindlust, mis saab valideerimisest edasi. Lihtsustatult: kohtupraktikat võib olla erinevat ja lihtsalt naljapärast ei ole nutikas endale vaidlust kaela tuua,” ütles ta.