Laari assistent Veiko Lukmann rääkis Delfile, et mupo töötajad olid Laari kohviku silte pildistanud ja lubanud trahvi teha, kui neid kohe maha ei võeta. Põhjenduseks oli mupo öelnud, et tegemist on kohvikuga Mosaiik, mitte Laari kohvikuga.

Parajasti oli kohal ka Mosaiigi omanik Vjatšeslav Leedo, kellele mupo tegevus sugugi ei meeldinud. Saaremaa ärimees ütles Lukmanni sõnul, et tegemist on eraomandiga ja kui mupo pole millegagi rahul, siis tehku trahvi ning hiljem selgitatakse välja, kellel on õigus.

Lukmann lisas, et IRL otsustas esialgu silte mitte maha võtta, kuna mupo töötajate nõudmine oli suusõnaline ja erakonnale jäi arusaamatuks, millisele seadusepügalale see tugineb. IRL ootab praegu munitsipaalpolitseilt kirjalikku pretensiooni.

"Kummaline on see, et kohalike valimiste ajal ei tundnud keegi nende siltide pärast muret ja ei osanud arvatagi, et nüüd hakatakse kimbutama," lausus Lukmann. „Mupo töötajate väitel tulid nad kohale ühe linnakodaniku kaebuse põhjal, kuid Tallinnas on kodanikke teadupärast 400 000.“

Mupo: me pole trahviga ähvardanud

Mupo pressiesindaja Monika Lestberg ütles samas, et nad said info hoopis Kesklinna valitsusest. „Me saime teate, et ühe kohviku juures on väidetavalt kooskõlastamata välireklaam ja meie töötajad läksid seda kontrollima. Reklaami kohest mahavõtmist mupo kohe kindlasti ei nõudnud ja trahviga ka ei ähvardatud. Selle kohviku omanik oli millegipärast ärritunud olekus, võib-olla oli kohviku juhatajal isegi luba olemas, kuid me ei saanud seda näha,“ kirjeldas ta mupo nägemust sündmustest.

Lestbergi sõnul alustas mupo menetlust, mille käigus selgitatakse välja täpsemad asjaolud. "Sellest tulenevalt tegutsetakse ka edasi,“ nentis ta.