Viru tänava alguses seisavad paremal pool lubatud taksod — Tulika jne. Vasakul aga on keelumärk, mis keelab taksodel peatuda ja ka parkida. Sellest hoolimata näevad linnakodanikud seal igapäevaselt seismas kollaseid Tallinn taksosid, mis väliskujunduselt üsna sarnased Tallink taksoga.

Eile kell 14.13 jalutas anonüümsust palunud linnakodanik Viru tänaval ning nähes kollaste, plafoone pidevalt vahetavate ning vales kohas seisvate taksode tegevust, otsustas sellest teatada muposse.

"Helistasin muposse ja ütlesin, et piraattaksod seisavad vales kohas. Vastu öeldi mulle, et info antakse edasi taksokontrollile," ütles kodanik.

Mupo juhataja Monica Rand kinnitas Delfile, et selline kõne tehti tõepoolest eile mupole, kuid dispetšer jättis info edastamata. "See kõne on olemas, majas sees. Inimene, kes selle vastu võttis, kirjutab hetkel ettekannet, miks ta seda ei edastanud patrullile. See on meil kontrollimisel ja tõenäoliselt järgneb sellele distsiplinaarkaristus," ütles Rand.

Delfi fotograaf käis eile olukorda Viru tänaval uurimas ja mitmete taksojuhtide jutust selgus, et mupo ei tegele juba ammu enam taksonduse ohjamisega. Põhjuseks keelualas omavolitsevate kollataksode juhtide ähvardused.