„Loomulikult oleks kena, kui ühiskaardi soetanud eakas inimene selle ka valideeriks. Sellest oleks suur abi statistiliste andmete kogumisel,“ ütles mupo juhataja Monica Rand meediale saadetud teates.

“Samas ei saa me seda vanainimesele kohustuslikuks teha. Kinnitame, et kui eakal, üle 65 aasta vanusel inimesel on kaasas kehtiv isikut tõendav dokument, siis sellest piisab täiesti. Olgu ta siis Tallinna linna elanik või linna külaline Valgast, Pärnust, Narvast või Võrust. Usaldage ka mupo kontrolöre, kes omavad kogemust. Kartus, et vanainimesi trahvima hakatakse, ei ole kuidagi põhjendatud,“ lisas Rand.

Mupo ja transpordiamet kordavad, et inimene, kellel on vanust 65 ja enam aastat saab Tallinnas tasuta transporti kasutada järgmiselt:

a) Piisab Eesti Vabariigis väljastatud isikut tõendavast dokumendist, mida ei ole vaja valideerida ning mida vajadusel kontrolörile esitada.

b) Kui pensionäril on aga soetatud isikustatud ühiskaart, siis võiks selle ka valideerida ning omada lisaks isikut tõendavat dokumenti.