Seejärel tõsinedes kinnitas Mumma, et tema seisukoht on siiski, et narkootikume ei tohiks legaliseerida. „Kui praegu koolinoortest tervelt kolmandik on proovinud narkootikume, siis legaliseerimise tagajärjel see arv kindlasti suureneb. Kui proovijate arv suureneb, on reaalne oht, et tekib juurde ka regulaarseid tarbijaid,“ rääkis Mumma Delfile.

Võõrutuskliiniku ravijuhi sõnul on täiesti jama väide nagu ei tekitakski lahjemad narkootikumid sõltuvust. „Muidugi, nende sotsiaalset ja tervislikku mõju ei anna võrrelda kangete narkootikumidega nagu heroiin ja kokaiin, aga igal juhul tekitavad nad sõltuvust, eelkõige vaimset sõltuvust, kuid ei saa öelda, et füüsilist sõltuvust üldse ei tekitaks. Oleneb kes tarbib, kui kaua ja kui suurtes kogustes.“

Enamus opiaadisõltlastest on alustanud kanepiga, selgitas Mumma, et narkootikumid toimivad samamoodi nagu igasugused muud sõltuvusained — osa inimesi reageerib teisiti kui üldmass.

„Kanepil on selline psühhoaktiivne toime, et ta võib segaseks ajada. Sigaretisuits tapab maailmas kõige rohkem inimesi, kuid oma karjääri jooksul ma ei ole näinud, et keegi oleks tubakast segi läinud, aga kanepiga võib vähegi tundlikum inimene jõuda ägedasse psühhoosi,“ rääkis psühhiaater, et tal on tulnud praktikas tegelda mitme kanepipsühhoosi juhtumiga.

Mumma tuletas ka meelde, et vanusepiirangutest sõltumata joovad noored praegu liigagi palju ning väide nagu saaks vanusepiiranguga piirata narkootikumide kättesaadavust, on seega samuti väär.

„Kui narkootikum on legaalne, siis langeb kindlasti ka hind ja muutub seega kättesaadavamaks,“ arvas Mumma, et kanepi legaliseerimisel hakkab järjest rohkem olema segajoobeid, mis omakorda tähendab täiesti ettearvamatut käitumist

„Kes on kord juba sõltuvusse jäänud, sel on raske sealt välja tulla,“ tuletas Mumma meelde.