Muhu valla arendusnõunik Mihkel Jürisson kirjutas Facebookis, et vallal tuleb valdade ühinemise küsimuses kujundada selge seisukoht, et saarlased ei arvaks, nagu oleks muhulastel teemast ükskõik, vahendab Saarte Hääl.

Jürisson märkis, et hiljuti loodud Saaremaa-nimelise maakonna brändiga sooviti sildistada ka Muhu saare turismi- ja kultuuriruumi.

"Selle brändi vastu esitas protesti üle 1000 muhulase. Usun, et valdade ühinemise vastu on veelgi suurem osa meie kodusaare elanikkonnast," kirjutas Jürisson.

Iseolemise kasuks räägib ka fakt, et kümmekond aastat tagasi toimunud referendumil hääletas 97 protsenti valla elanikest Muhu valla jätkamise poolt. Nüüd arutatakse taas võimalust referendum korraldada. Täpsemalt arutatakse valla saatust tuleval esmaspäeval toimuval arengukomisjoni koosolekul.

Muhu vald on oma 1915 elanikuga üks maakonna suuremaid omavalitsusi. Vallal on 89 õpilasega põhikool, lasteaed, hakkpuidul töötav katlamaja, kaks raamatukogu, korralik spordisaal, vanadekodu ja aktiivsed inimesed.