“Ega me täpselt öelda oskagi, on vaid kahtlus, et kängurud on järeltulija saanud, sest emaskänguru kott kõhu peal aeg-ajalt liigub,” sõnab Meie Maale Muhu jaanalinnufarmi omanik Elmet Erik, kes kasvatab farmis ka kolme kängurut.

Kängurupoega ei ole farmi omanikud näinud, kuid selle üle nad ei imesta. “Ta on ju algul peaaegu nagu väike hiir ja seetõttu ei paista känguru tiinuse ajal seegi välja, et ta oleks kuidagi kerekam,” selgitab Erik. “Kardan, et enne maikuud selgust ei saa.”

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal lausub, et kängurupoeg võib olla emaslooma kõhul olevas kukrus pikka aega, ilma et ta ennast näitaks. “Ta võib kuni kuus kuud kukrus olla, enne kui hakkab sealt välja vaatama,” ütles Kaal.

“Ega ma ole kuulnud küll, et väljaspool loomaaeda oleks Eestis känguru poeginud, kuid ei ole vahet, kas känguru poegib loomaaias või väljaspool seda. Näiteks meil loomaaias sünnib neid nagu muda," lisas Kaal.

Mati Kaalu sõnul võib mõne kuu jooksul kängurupojale lisa tulla. “Känguru on selles mõttes huvitav ja maailmas ainulaadne loom, et emasloom suudab toota erineva koostisega piima eri nisadesse,” selgitab loomaaia direktor. “Tihti ongi nii, et känguru järeltulijad on erinevas vanuses ja vajavad vastavalt vanusele arenguks erineva koostisega piima.”