Harjumaa Kiili kooli 8. klassi õpilane Margit Koni ja Viljandi Paalalinna gümnaasiumi 6. klassi õpilane Merilin Helinurm saavad päästeteenistuse medali koos lõviga, teatas ETAle siseministeeriumi nõunik Anu Adra.

Koolitüdrukud päästsid mullu 21. märtsil Viljandimaal Valuoja orus viieaastase tüdruku, kes oli nende silme all läbi nõrga jää tiiki vajunud. Margit andis tüdrukule kuiva jope selga ja viis ta oma vanaema juurde.

Päästeteenistuse medal annetatakse vapruse eest inimeste ja vara päästmisel või silmapaistvate teenete eest tuletõrje- ja päästetööde korraldamisel ja tegemisel. Elu päästmisel ilmutatud vapruse eest antava aumärgi juurde kuulub selle lindi ülaservale kinnitatav päästeameti lõvi.

“Päästeteenistuse aumärkide andmisega saame tunnustada neid päästeametnikke, kellele amet ei ole pelgalt palgatöö, vaid kutsumus. See on ka hea võimalus tänada koostööpartnereid, sest ainult ühistes jõupingutustes on võimalik saavutada turvalisem elukeskkond,” ütles päästeameti peadirektor Mati Raidma.

Siseminister Ain Seppik annab üle kokku kuus päästeteenistuse kuldristi, üheksa päästeteenistuse hõberisti, üheksa päästeteenistuse medalit koos lõviga ja seitse päästeteenistuse medalit.

Päästeteenistuse kuldristi saavad politseiameti peadirektor Harry Tuul, maaväe ülem kindralleitnant Johannes Kert, endine siseminister Tarmo Loodus, Lääne-Viru maavanem Marko Pomerants, Tallinna tuletõrje- ja päästeameti direktor Raik Saart ning Tallinna tuletõrjeühingu juhatuse esimees Peeter Rosenberg.