Heategevuskontserdil koguti heldetelt annetajatelt üle 200 000 euro. MTÜ Vaba Ukraina juhatuse liikme Kuido Külma sõnul ületas kogutud summa ürituse korraldajate kõige julgemadki unistused ja ootused. "Nii esinejad kui annetajad näitasid pikisilmi oodatud toetust oma vabaduse ja maa eest võitlevale Ukraina rahvale," ütles Külm.

Esmaabikotid jao- ja rühmasuurustele üksustele pannakse kokku Eestist ostetud või spetsiaalselt tellitud meditsiinivahenditest. Meedikukotid on toodetud Eesti firmas Galvi-Linda. Ukrainlastele saadetakse sidemeid, žgutte, haavasalve, põletusgeeli, verejooksu peatavat Celox pulbrit, spetsiaalseid plaastreid suurte ja kõhu- ja rindkerehaavade katmiseks, kopsuvigastuste puhul kasutatavaid dekompressioonnõelu, süstlaid, kanüüle ja infusioonisüsteeme, samuti alusmatt-kanderaame, termolinu, traumakääre ja palju muud.

Kalleim vahend, mis Ukrainasse teele läinud on ligi 1800 eurot maksnud kunstliku hingamise aparaat, mida kasutatakse vigastatute haiglasse transportimisel. Saadetiste koostamisel lähtutakse ukrainlaste vajadustest ning ühingu ridadesse kuuluvate sõjaväelise kogemusega meedikute nõuannetest.

Eesti MTÜ partneriteks Ukrainas on kaks vabatahtlikke koondavat organisatsiooni – Ühing Patriot ja Kiievi ringkonna omakaitseühing Samooborona Boyarka. Neist esimene loodi Maidani sündmuste aegu demonstratsioonides kannatada saanud inimeste abistamiseks; hiljem muutus ühingu peamiseks ülesandeks Ukraina armee üksuste toetamine ja varustamine. Samooborona Boyarka on keskendunud vabatahtlikest moodustatud pataljonide abistamisele.

Eestlaste käest on meditsiiniabi saanud vabatahtlikud pataljonid Donbass, Aidar, Tšernigov, Kievskaja Russ-11, Omega ja teised.

Hoolimata 5. septembril sõlmitud relvarahust jätkub Ida-Ukrainas sõjategevus, mille tõttu hukkuvad ja saavad viga nii tsiviilisikud kui sõjaväelased. Ühing Vaba Ukraina kavatseb jätkata meditsiiniabi saatmist kuni sõjategevuse lõppemiseni.

Annetustelefonid on avatud 30. novembrini ja soovijatel on järgnevatele numbritele helistades võimalus anda omapoolne panus. Helistades 900 7701 annetatakse 5 eurot, helistades 900 7702 – 10 eurot ja 900 7703 – 20 eurot.