MTÜ juhatuse liige Andres Ammas lausus, et täpsed küsimused pole veel paika pandud, aga põhimõtteliselt tahetakse teada, kas Eesti vajab uut erakonda, millisel maailmavaatel peaks võimalik erakond põhinema, milline peaks olema uue erakonna ja praeguse MTÜ omavaheline suhe ja kas liige ise tahaks uude erakonda kuuluda?

Küsitlus peaks algama lähipäevil ning tulemused peaksid teada olema mõne nädala pärast. Ammase sõnul kuulub VIKi nii inimesi, kes soovivad uut erakonda teha kui teisi, kes seda ei soovi. Küsitluse eesmärgiks ongi selguse saamine. Ammase isiklik arvamus on, et Eesti vajab uut erakonda.

Kui erakond sünnib, siis vaid konkreetse sihiga riigikogu valimisteks, kohalikeks valimisteks pole Ammase sõnul uut erakonda vaja, sest kohalikel valimistel toetab VIK valimisliitude aktiivsemat osalemist. Juba on ka arutatud seda, kuidas uus erakond sisedemokraatialt ja kultuurilt erineks praegustest erakondadest.

Seni on VIK tegelenud peamiselt kõnekoosolekute pidamisega, kus eri teemadel on esinema kutsutud tuntud arvamusliidreid. Viimane kõnekohtumine oli reedel Pärnus, kus Ammase sõnul ilmnes jälle inimeste soov uue erakonna järele. MTÜsse tuli 10-12 liiget juurde ja inimeste sõnavõttudes kordus motiiv, et neil ei ole järgmistel riigikogu valimistel kedagi valida ja seetõttu soovivad nad väga, et tekiks uus rahvuslikke ja konservatiivseid väärtusi kandev erakond.

Taolisi kohtumisi tuleb aprillis veel Viljandis, Põlvas ja Haapsalus. Väljapool Tallinna käib klubiline tegevus ka Tartus ning Võrus ja Rakveres on ka väiksema ringi kohtumisi toimunud.