"Kodanikeühendusi, kes sõna võtavad ja Tallinna linnavalitsust lasteaedade kehvade olmetingimuste pärast kriitikaga tervitavad, leidub küllaga ja me toetame nende algatusi igati. Aga elu on näidanud, et karjumisest üksi ei piisa, eriti siis, kui kuulata ei taheta. Seepärast otsustasime, et aitab jutust, on aeg asuda tegudele," teatas MTÜ Lasteaiad korda.

28. aprillil toimub esimene talgupäev, mille käigus on kavas korda teha 20 Tallinna munitsipaallasteaia hoovid.

"Tallinnas on 131 lasteaeda ja kõiki korraga me korda teha ei suuda. Oleme kaardistanud Tallinna lasteaedade vajadused ja valinud välja esimesed 20 lasteaeda, mida läheme koos lastevanemate ja teiste abilistega esmajärgus korrastama. Kui meie tegevus leiab jätkuvat toetust, siis nii pea kui oleme kokku kogunud piisava hulga vahendeid, võtame ette järgmised abivajajad," lubab ürituse eestvedaja Valdo Randpere.

"Tulge ja lööge kaasa üritusel, mis teeb meie laste päevad pisut rõõmsamaks ja ohutumaks. Tegemist pole poliitilise ettevõtmisega ja appi on oodatud kõik inimesed, kes valutavad südant Tallinna lasteaedade viletsa olukorra pärast. Näitame, et linnaelanikud hoolivad ja et kodanikualgatus ei ole ainult sõnakõlks."

Sel laupäeval on kavas korda teha järgmise lasteaiad: Kelmiküla, Naeratus, Rukkirääk, Mudila, Pääsupesa, Päikene, Kajakas, Mesipuu, Taime, Pelguranna, Kiikhobu, Allika, Kikas, Tähekese, Kivimurru, Kivila, Hellik, Mõmmik, Nurmenuku ja Siisikese.

Üritus toimub 28. aprillil ja talgupäeval osalemiseks saab registreeruda SIIN. Kogu info algatuse kohta ka Facebooki sündmuselehel.