Näiteks Keila mõttekojas soovivad teiste seas Eestit paremaks muuta Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Hermann Göring ja Rudolf Hess. Kojas arutletakse haridusest ja elukestvast õppest; tervisest, spordist ja sisukast vabast ajast; mobiilsusest ja transpordist, ning kohaliku elu küsimuste üle, selgub Minu Eesti kodulehelt.

Teist masti poliitikud tulevad hauatagusest maailmast Eesti elu uueks looma aga Prangli saarele. Sinna on oma ilmumisest teada andnud Jossif Stalin, Leon Trotski ja Lavrenti Beria. Kui Keila mõttekojas on Kolmanda Reichi tegelastega arutlemas ka mitmeid eestlasi, siis Prangli mõttekotta ei ole keegi julgenud lisaks eelpool nimetatud kolmikule kirja panna.

Stalinilt, Trotskilt ja Berialt on muuhulgas oodata säravaid mõtteteri Eesti maine ning ühistegevuse ja koostöö osas.

Tabasalu Looduspargi mõttekojas kohtuvad Karl Vaino, Fidel Castro, Ernesto "Che" Guevara.

Minu Eesti kommunikatsioonitoimkonna juhi Anneli Ohvrili sõnul on ühest küljest kurb, et inimesed ei taha mõttetalgutele tulla oma nime all, kuid talgute väärtust see ei kahanda. "Minu meelest on ka oluline, et inimesed mõttetalguid liiga tõsiselt ei võta. Kindlasti pannakse endale ka hüüdnimesid, aga oluline on see, et kui mõttetalguteks läheb, et siis ka tõsistel teemadel arutletakse," rääkis Ohvril Delfile.

Täna hommikul oli läbi veebilehe mõttetalgutele registreerunud 6087 inimest, kellele lisanduvad otse kojavanemate juures registreerunud.