Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Venemaa võimsaim motoklubi Ööhundid, mis naudib ka president Vladimir Putini soosingut, vaatab Eesti poole ning ei ole välistatud, et esindus avaldatakse ka siinpool Peipsit.

Jäätes ütles Delfile, et tema hinnangul võiks Ööhuntidel Eestis oma koht täiesti olemas olla. „Eks mingid pinged võivad nende tulekuga tekkida, kuid mingisugust ohtu ma küll siinkohal ei näe,“ lisas ta.

„Ööhuntide näol ei ole tegemist väga vägivaldse klubiga ja nad tunnevad Eestit juba aastaid,“ rääkis Jäätes.

Küsimusele, kuidas Ööhundid tunduvad võrreldes kurikuulsate Bandidose ja Hells Angelsi motoklubidega, vastas Jäätes, et on teatud määral läbi käinud mõlema eelmainitud klubiga ning rõhutas, et võrreldes välismaaga on Eestis asi igas mõttes väga rahulik.

Kuidas on kujunenud ikkagi nii, et Eestis tegutsevad motoklubid on suhteliselt rahumeelsed ja suuremaid jamasid on harva?

„Põhjus on jube lihtne: oleme mänginud kõik ühes liivakastis. Täna mina kuulun Eagle Ridersisse, mõni sõber kuulub Bandidose ridadesse, teine Hells Angelsisse. Samas me joome koos õlut ja tervitame kättpidi. Ega me selle pärast vaenlased ei ole, igaüks on endale oma värvid valinud,“ on Jäätesel küsimusele vastus valmis. Ta lisab, et Eesti eelis ongi riigi väiksus, sest piltlikult öeldes ju kõik tunnevad kõiki.

Jäätes ei usu, et kui Venemaalt tuleksid siinsele motomaastikule Ööhuntide näol uued tegijad, siis see rahulik olukord tuntavalt muutuks.

„Kui nad ei hakka siin mingit pronkssõduri liigutamist korraldama, siis on nende tulekuga rahu majas. Ja kui ei ole rahu majas, siis pannakse nad lihtsalt paika,“ leidis ta.

Ühtlasi nendib Jäätes, et kui uus klubi peaks üritama Eesti motoklubide maastikul mingeid omi reegleid kehtestada, siis sellel olemasolevate motomeeste poolt juhtuda ei lastaks.