Tehnilise järelevalveameti side- ja meediateenuste osakonna peaspetsialisti Tais Vakrõõmu sõnul peab meediateenuste maastikul tegutsemiseks olema EL-is vajalik tegevusluba või registreering, sõltuvalt iga riigi seaduse sätetest.

"Eesti seaduse kohaselt saab meediateenuseid osutada tegevusloa alusel, mida televisiooni- või raadioteenuse osutajad peavad taotlema eraldi iga programmi/kanali kohta, või majandustegevusteate esitamisel MTR-is," rääkis Vakrõõm Delfile.

"Kuna EL-is kehtib audiovisuaalmeedia teenuste osutamisel vastuvõtu ja taasedastamise vabadus nendele programmidele, millel on mõne EL liikmesriigi tegevusluba, siis saavad ka Eestis vabalt levida kõik mõne teise liikmesriigi tegevusloa või registreeringuga teenused."

BMA Estonia OÜ-le ei ole Eestis hetke seisuga väljastatud ühtegi tegevusluba ning tehnilise järelevalve ameti andmetel pole neile saabunud ka ühtegi sellekohast taotlust. Mitte mingisuguseid taotlusi pole näinud ka kultuuriministeerium.

Samas ei ole neil mingit Eesti-poolset luba tegelikult vajagi. Vakrõõmu sõnul pidi BMA Estonia tavaline taktika olema see, et oma kanalile hangitakse tegevusluba mõnes teises ELi liikmesriigis, näiteks Inglismaal või Lätis. Sellest piisab, et Eestis tegevust alustada. Meediateenuste seaduse järgi oleks nad lihtsalt meil leviv välismaine telekanal.

Uus venekeelne meediakanal otsib hetkel PR-juhti ning kandideerimise tähtaeg on 21. august.

BMA pole seni kanali loomist kommenteerinud.