MGIMO on Venemaa välisministeeriumi juures tegutsev kõrgkool, kus valmistatakse ette rahvusvaheliste suhete spetsialiste.

Praegu õpib MGIMO-s kokku seitse Eesti kodanikku. Eesti üliõpilased tudeerivad rahvusvahelist õigust ja ajakirjandust, rahvusvahelisi poliitilisi ja majandussuhteid. Tulevased diplomaadid ja välisasjade spetsialistid plaanivad kindlasti Eestisse tagasi tulla ning oma keele ja traditsioonide säilitamise eesmärgiga loodigi Eesti tudengite klubi.

Rahvusliku klubi ülesanneteks on Eesti tudengite töö koordineerimine, konverentside ja ümarlaudade korraldamine, koostöö teiste ülikoolidega ja nende rahvuslike seltsidega ning info levitamine Eesti kohta. Klubi esindab ja kaitseb Eesti tudengite huvisid.

Eesti klubi avamisele on lubanud tulla ka Eesti suursaadik Venemaal Simmu Tiik, ülikooli juhtkond ja sealne eesti keele õpetaja Liia Tatter. Hetkel õpib eesti keelt 15 MGIMO tudengit.

Eesti tudengid on end ka juba positiivselt näidanud: rahvusseltside vahelistel spordivõistlustel saadi viies koht kahekümnest teenides kokku viis medalit.