"Me oleme õnnelikud, et üks linn saab seda endale lubada," ütles Liksutov esmaspäeval Moskvas ajakirjanikele, kirjutab BNS.

"Kuid ei saa võrrelda Tallinna võimalusi, kus elab 450 000 inimest ja Moskvat, kus elab 12 miljonit, lisaks veel 7-8 miljonit igapäevast külalist," märkis Liksutov Interfaxi teatel. "Linnarahva raha eest. Kas moskvalased nõustuksid maksutõusuga, et lasteaedade asemel rahastada tasuta transporti kõigile soovijatele?"

Riia ja Vilniuse linnapead olid eelmisel nädalal linlastele tasuta ühistranspordi mudeli suhtes äraootaval seisukohal ja lubasid oodata Tallinna eksperimendi tulemusi.

Riia linnapea Nils Ušakovs kinnitas BNS-ile, et Riia ei ole loobunud tasuta ühistraspordi ideest, kuid on oluline vaadata, millist kasu see lisakulutus tooks. "Keegi peaks seda lihtsalt katsetama. Las eestlased proovivad selle ära ja eks siis paistab," ütles Ušakovs.

Ka Vilniuse linnapea on tasuta ühistranspordi osas äraootaval seisukohal. "Vilnius analüüsib ja uurib Tallinna kogemust," rääkis Vilniuse linnapea Artūras Zuokas BNS-ile. Lisaks on tema sõnul kaalumisel rahvaküsitluse läbiviimine, et uurida, mida inimesed arvavad tasuta ühistranspordist ja Vilniuse elanikele mõeldud soodustustest.

Tallinna linnavolikogu kiitis eelmise nädala neljapäeval heaks eelnõu, mis annab rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele 1. jaanuarist õiguse sõita linna ühissõidukites tasuta. Tallinna elanike registris olevad inimesed saavad uuest aastast 100-protsendise sõidusoodustuse ühistranspordis.