Vene välisministeeriumi kinnitusel võttis Moskva suure pahameelega vastu teated Tallinna kesklinnas toimunud monumendi rüvetamisest, vahendab PM Online BNS-i uudist.

“Vene pool ootas, et vandaalide tegevus saab Eesti ametivõimude poolt asjakohase moraalse ja õigusliku hinnangu, et võetakse kasutusele energilised sammud eesmärgiga kiiremas korras kinni pidada ja karistada süüdlasi ning viia monument operatiivselt kõlbulikku seisu,” teatas ministeerium.

Ministeerium märkis, et selle asemel on vallandatud Eestis kampaania monumendi kiirkorras demonteerimiseks ja üleviimiseks pealinna keskelt mujale.

Erilist muret väljendas Moskva selle pärast, et kampaanias osalevad aktiivselt ka Eesti tippjuhid, president Arnold Rüütel ja peaminister Andrus Ansip.

“Sellised sammud ei saa jätta tekitamata võõrastust Venemaal, kes on maksnud fašismi üle saavutatud võidu üle korvamatut hinda,” seisis teates.

“Eesti ametivõimude poolt võetud positsioon ei ole ilmselgelt kooskõlas nende korduvate avaldustega püüetest suurendada usaldust ja koostööd meie riigiga.”