Eesti kohtuarstlikust ekspertiisibüroost antud uurimustulemustest selgub, et Tõnismäele on maetud 12 täiskasvanud isiku säilmed. 9 isiku puhul võib välise vaatluse põhjal kinnitada, et tegemist on meessoost isikutega. Kinnituse ja täpsustused saab edastada DNA analüüsi tulemuste selgumisel, teatas välisministeerium Delfile.

Maetute asendi ja hauamanuste võrdlemine olemasoleva ajaloolise fotomaterjaliga võimaldab pidada Tõnismäel ekshumeeritud säilmeid identseteks 1945. aastal sealsamas maetutega. Seega on olemas piisav alus eeldada, et Tõnismäele maetud isikud kuulusid nende, välisministeeriumi tellimusel 2006. aastal valminud ajaloolise õiendi andmetel 1945. aastal Tõnismäele maetud 12 isiku hulka, kelle kohta on samas õiendis ära toodud 14 enimtõenäolist nime.

Välisministeerium palus Vene saatkonnal informeerida Eesti poolt hiljemalt 7. juuniks lähisugulastest, kes soovivad osaleda ümbermatmistseremoonial, et seda oleks võimalik tseremoonia korraldamisel arvestada. Kahe lähisugulase põrmu kohta matusele saabumise kulud katab Eesti. Säilmete ümbermatmine Kaitseväe kalmistule Tallinnas Filtri teel on planeeritud käesoleva aasta juuni teise poolde.

Eesti kinnitas, et on huvitatud ümbermaetavate isikute täpsest identifitseerimisest. Säilmete lõplikuks tuvastamiseks on vaja võrdlusmaterjali bioloogiliste lähisugulaste DNA proovide näol. Selleks soovib Eesti Venemaalt kahe lähisugulase DNA profiili ühe põrmu kohta. Eesti katab nende DNA profiilide võrdluse- ja kontrollanalüüsi kulud Eestis.