Liidu teatel on asjatundjate poolt välja rehkendatud, et trahvi alla minevast 91 000 tonnist suhkrust on koduperenaiste keldrites umbes 40 000, mis osteti hoidiste valmistamiseks, teatas Tartumaa Põllumeeste Liit Delfile.

„Selle koguse võrra peakski Brüssel meie suhkrutrahvi vähendama. Tulebki siis Brüsseli bürokraatidele kogu Eestit hõlmava kodanikualgatuse kaudu tõestada, et meil ikka tõesti hulgaliselt moosi keedetakse,” teatas Tartumaa Põllumeeste Liit.

Põllumehed kavatsevad kokku saada umbes 2000 purki moose, et neid 2. detsembril põllumajandustootjate keskliidu konverentsil “580 päeva Euroopa Liidus” tutvustada kõrgetele euroametnikele.

Järgmisel päeval toimub Olustvere maamajandus- ja teeninduskoolis üleeestiline moosimess, kus žürii valib välja parimad hoidised.

„Pärast seda laadime autole tuhatkond purki hoidiseid ja sõidame Brüsselisse ning kingime need suhkrutrahvi otsustajatele, et tõestada — Eestimaa tublid perenaised on enne EL ühinemist ostetud suhkrust suurel hulgal hoidiseid keetnud,” teatas Tartumaa Põllumeeste Liit.

„Loodame, et rämpstoiduga harjunud eurobürokraadid pole varem nii maitsvat toitu söönudki.”

Ülejäävad hoidised kingitakse jõuludeks Eesti lastekodudele.