Moora rääkis saates "Hommik Anuga", et vastus, miks eile presidenti ei valitud, peitub selles, kuhu meie poliitika on jõudnud, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"Oleme jõudnud sellisesse seisu, kus kokkuleppeid tehes ei lepita enam kokku täpselt selle asja üle, mis arutluse all on, vaid peetakse kogu aeg silmas mingeid teiseseid, kolmandaid ja neljandaid huvisid. /.../ Seega poliitilised või erakonnahuvid domineerivad. See ei ole Eesti poliitika eripära," kinnitas ta, tuues näiteks Hispaania, kus poliitikute suutmatus kokkulepeteks toob varsti juba kolmandad valimised.

Moora märkis,et kuigi eile oli valimiskogus kindlasti ka neid omavalitsustest pärit liikmeid, kes kuulasid erakonna juhtkonna soovitusi valimiskasti tühi sedel panna, ei põhjustanud need inimesed valimiste nurjumist.

"Valimata jäi ikkagi just parteide teatud juhtide ja teatud isikute muude kaalutluste tõttu," usub ta.

"On põhjust arvata, et [Keskerakonna esimees Edgar] Savisaar viis arvatavalt need hääled Repsi tagant ära ja tõenäoliselt see suur hulk hääli, mis kolmandas voorus tühjalt läksid, võis olla reaktsioon sellele," märkis ta.

Küsimusele, kas kahe nädala pärast on Eestil uus president, vastas Moora, et ausalt öeldes kahtleb selles. "Ei ole mõtet kuulutada musta juttu. No vast on, aga märke on küllalt, et see nii libedalt ei lähe," nentis ta.