"Loen elektri kallinemisega seotud uudist ja kisub kõhedaks. Elektrit tarbime me kõik – igas kodus, igas ettevõttes ja töökohas, hoolekandeasutuses, lasteaias, kohvikus. Seega puudutab see teema iga eestimaalast, kallimaks läheb kõik meie ümber, valimatult. Aga kas ja kuidas saame sellega hakkama?" ütle Haukanõmm sotsiaalmeedia vahendusel. "Eesti ei toimeta muidugi üksikul saarel, vaid sõltub avatud turust ja kauplemistingimustest –pakkumise ja tarbimise suhtest," nentis ta.

Haukanõmme sõnul on aastaid liigutud aina niinimetatud keskkonnasäästlikumate lahenduste poole – suletakse odavaimaid energitootmise allikaid ehk tuumaelektrijaamu, vähendatakse kivisõe ja põlevkivi tootmist ja kasutamist. Teisalt soovitakse üha enam kasutada niinimetatud alternatiivseid energiaallikaid ja taastuvenergiat.

"Viimane on aga kalleim variant. Taas on koht kaalumiseks ja otsustamiseks, kuidas edasi minna moel, kus ettevõtted ei peaks uksi sulgema, toodete ja teenuste hindu tõstama, inimesed veel rohkem vaesusesse langema," ütles Haukanõmm.

Ta tõi välja, et Eesti Energia puhaskasum oli 2016. aastal 171 miljonit ja eelmisel 101 miljonit eurot, kust makstakse muu hulgas dividende riigile. "Selle loo juures tahaks lugeda kiirelt vastutava ministri seisukohta - milline on plaan, kuidas edasi ja milline on elektrihinna 30-protsendilise tõusu tegelik mõju," märkis Haukanõmm.