Nimekirjas on teisel kohal Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Kadi Pärnits ja kolmandal kohal erakonna eelmine esimees Toomas Hendrik Ilves, ütles BNS-ile Mõõdukate meediakoordinaator Olari Koppel.

Mõõdukate valimisnimekirja esikümnes on veel endine rahvastikuminister Katrin Saks, endine sotsiaalminister Eiki Nestor, kolmikliidu koalitsiooninõukogu esimees Andres Tarand, töötukassa nõukogu esimees Raivo Paavo, Mõõdukate kantselei juhataja Lembit Luts, Mõõdukate peasekretär Tõnu Kõiv ja Noorte Mõõdukate president Jarno Laur.

Nimekirjas järgnevad riigikogu liige Liia Hänni, teleajakirjanik Marianne Mikko, riigikogu liige Mart Meri, Jõhvi linnapea Avo Keerme, riigikogu Mõõdukate fraktsiooni nõunik Heljo Pikhof, Mõõdukate volikogu juhataja Rein Järvelill, töötukassa tegevjuht Meelis Paavel, riigikogu liige Kalev Kotkas, riigikogu liige Jüri Tamm ja Põlvamaa Omavalitsuste Liidu esimees Sirje Tobreluts.

Mõõdukate valimisnimekirja esimese 30 hulka said veel riigikogu liige Enn Tarto, välisministeeriumi ekskantsler Indrek Tarand, endine Tallinna volikogu Mõõdukate fraktsiooni esimees Hagi Šein, Kohtla-Järve linnavolikogu liige Eduard Odinets, kunstiprofessor Jaak Kangilaski, Euroopa Liidu teabekeskuse juhataja Hannes Rumm, riigikogu liikmed Vootele Hansen ja Liis Klaar, Vambo Kaal ning Lääne-Virumaa Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev.

Riigikogu Mõõdukate fraktsiooni esimees Marju Lauristin on nimekirjas viimasel 125. kohal.

Koppel ütles BNS-ile, et Mõõdukad ei soovi ülejäänud valimisnimekirja enne avalikustada, kui see esitatakse valimiskomisjonile, kuna seal võib veel tulla muudatusi.

“Mõõdukad esitavad nimekirja lähipäevadel siis võib kogu nimekirja avalikustada. Suuri üllatusi ülejäänud nimekirjas ei ole,” sõnas Koppel.

Mõõdukate peasekretäri Tõnu Kõivu sõnul on valimisnimekiri ühtlane ning selles on nii noori kui kogenud poliitikuid.

“Esimese 15 nime hulgas on viis naist. Nimekiri on ka regionaalselt ühtlane, esimese 30 hulgast kandideerib vaid viis Tallinnas,” sõnas Kõiv.

Ivari Padar on Võru-, Valga- ja Põlvamaal Mõõdukate ringkonnanimekirja esinumber, teisel kohal on Põlvamaa Omavalitsuste Liidu esimees Sirje Tobreluts ja kolmandal kohal Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Madis Gross, ütles BNS-ile Mõõdukate meediakoordinaator Olari Koppel.

1. valimisringkonnas Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas on Mõõdukate esinumber endine sotsiaalminister Eiki Nestor, teine Kopli Kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults ja kolmas riigikogu liige Vootele Hansen.

2. valimisringkonnas Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas on Mõõdukate esinumber välisministeeriumi ekskantsler Indrek Tarand, teine riigikogu liige Liis Klaar ja kolmas Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) esimees Jüri Lember.

3. valimisringkonnas on Mõõdukate esimene kandidaat riigikogu liige Mart Meri, teine Euroopa Liidu infokeskuse juhataja Hannes Rumm ja kolmas ringhäälingunõukogu liige Hagi Šein.

4. valimisringkonnas Harju- ja Raplamaal on erakonna esinumber riigikogu liige Andres Tarand, teine riigikogu liige Jüri Tamm ja kolmas jalgpalliklubi FC Flora president Aivar Pohlak.

5. valimisringkonnas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal on Mõõdukate nimekirja eesotsas riigikogu liige Kalev Kotkas, teine riigikogu liige Vambo Kaal ja kolmas Lihula volikogu liige Jüri Reismaa.

6. valimisringkonnas Lääne-Virumaal on Mõõdukate esinumber Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimees Kadi Pärnits, teisel kohal Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev ning kolmandal kohal Rakvere teatri direktor Indrek Saar.

7. valimisringkonnas Ida-Virumaal on Mõõdukate esinumber Jõhvi linnapea Avo Keerme, teine töötukassa nõukogu esimees Raivo Paavo ning kolmas Narva Elektrijaamade ametiühingu esimees Vladislav Poniatovski.

8. valimisringkonnas Järva- ja Viljandimaal on Mõõdukate eesotsas endine välisminister Toomas Hendrik Ilves, teine endine rahvastikuminister Katrin Saks ning kolmas Türi Taluliidu esimees Reet Länkur.

9. valimisringkonnas Jõgeva- ja Tartumaal on Mõõdukate esinumber riigikogu liige Enn Tarto, teine töötukassa tegevjuht Meelis Paavel ja kolmas Elva arst Helgi Andre.

10. valimisringkonnas Tartu linnas on Mõõdukate esimene nimi riigikogu liige Liia Hänni, teine Noorte Mõõdukate president Jarno Laur ja kolmas riigikogu Mõõdukate fraktsiooni nõunik Heljo Pikhof.

12. valimisringkonnas Pärnumaal on Mõõdukate eesotsas teleajakirjanik Marianne Mikko, teine endine Tallinna volikogu Mõõdukate fraktsiooni liige Priit Aimla ja kolmas EAKL-i Pärnu piirkonna koordinaator Anu Valtenberg.