Eesti Omanike Keskliidu juhatuse liikme Priidu Pärna sõnul ei võimalda kehtiv seadusandlus efektiivselt teostada monopolide hinnakontrolli ning sellest johtuvalt kahjustab ka tarbijate huve: „Tarbijal on monopoolsete universaalteenuste valdkonnas õigustatud ootus põhjendatud ja läbipaistvale hinnakujundusele.“

"Omanike keskliit on gaasi-, kaugkütte ja vee-ning kanalisatsiooni valdkonnas töötanud välja tervikliku seadusemuudatustepaketi. Ka konkurentsiamet, kui sõltumatu järelvalveorgan on üles näidanud üles toetust monopolide seadustemuudatustele.

Vee-ettevõtete põhjendatud tulukus on Lääne-Euroopas piiritletud maksimaalselt ca 15 protsendilise käibemarginaaliga, Tallinna Vee puhul on see aga pea 40 protsenti. Seega kui täpsem analüüs näitab, et börsiettevõtte enamik tuludest tuleb vee- ja kanalisatsiooniteenuse pakkumisest, siis hinnakontrolli efektiivne rakendamine langetaks vee hinda pealinnas veerandi võrra.

Seadusemuudatuste paketiga tutvuda ning allkirja anda saab aadressil www.omanikud.ee. Eesti Omanike Keskliit on 1994. Aastal asutatud kodanikuorganisatsioon, mis koondab üle 23 000 maja- ja korteriomaniku.