Monica Rand kinnitas täna ERR-i uudisteportaalile, et läheb homme tööle, kuna teine osapool ei ole novembris loodud kompromissi kokkulepet täitnud.

Monica Randa soovis ametist lahti kangutada sügisel uueks erakonna Tartu piirkonna esimeheks valitud Jaan Toots, heites ette, et Rand ei tegele piisavalt erakonnaga. Esialgu soovis ta ametist priiks saada ka teise keskerakondlasest abilinnapea Madis Lepajõe, ent kuna tema on haiguslehel, siis tema osas ei ole kokkuleppeni jõutud ega seda ka tingimata otsitud.

Pikalt peetud vägikaikavedu Monica Rannaga päädis novembri esimeses dekaadis kokkuleppega, mille ainsaks avalikustatud osaks oli Monica Ranna ametist lahkumine. Vaidlused jõudsid lausa nii kaugele, et peaministrist erakonna esimees Jüri Ratas ning aseesimees, haridus- ja teadusminister Mailis Reps pidid Tartusse sõitma.

Rand ütles päev peale kokkuleppe kinnitamist, et otsustas ametist lahkuda talle telefoni teel tehtud ähvarduse tõttu. Esialgse plaani järgi pidi ta ametist lahkuma 2. jaanuaril.