Rand ütles Tartu Postimehele, et seoses tema abilinnapea kohalt taandumisega on Tartus edasise töö osas jutt pakkumistest, mis on olnud kõneks koalitsioonipartneriga läbi rääkides ja jutt on avalikul konkursil ametisse kandideerimisest "linna egiidi" alla.

Delfi soovis Rannalt teada, milliste pakkumiste ja konkursiga on tegemist, kuid Rand eitas, et midagi sellist laual on. "Me eile õhtul läksime lahku sõnadega, et 1. jaanuaril 2020 astun ametist tagasi ja piirkonna esimehega jäi ülesanne need asjad läbi rääkida," ütles ta. "Meil ei ole mingeid pakkumisi laual, et Monica Rand hakkab nüüd valima ühe, teise või kolmanda seast."

Küsimusele, kas Tartu Postimees on siis millestki valesti aru saanud, vastas Rand, et leht pole olukorda kuidagi valesti tõlgendanud, aga pole ka olukorda, kus ta hakkaks mingisugust valikut tegema. "Praegu on meie eesmärgiks eelarve rahulikult kokku panna, volikogusse sellega jõuda ja samal ajal paralleelselt rahulikult piirkonna esimehega sellel teemal suhelda ja see on kõik," ütles Rand.

Küsimusele, millel Tartu Postimehe väited tuginevad, vastas Rand, et üks pakkumine siiski on koalitsioonipartneriga kõneks olnud. "Aga see ei tähenda seda, et konkreetselt just see pakkumine on see, mis peaks mulle tehtama," sõnas ta.

Küsimusele, millise pakkumisega ikkagi konkreetselt tegu on, vastas Rand, et ta ei kommenteeri selle sisu. "Las Jaan Toots kommenteerib, tema on seda arutanud, minul ei ole selle kohta ühtegi kommentaari anda," ütles ta.

Toots keeldub Ranna pakkumistest rääkimast

Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Jaan Toots ütles Delfile, et Monica Ranna tulevik pärast abilinnapea kohalt lahkumist on partei siseküsimus. "Erinevalt temast, kes igasugu teateid lehte annab, meie seda ei tee. Me saame omavahel hakkama," ütles Toots.

Küsimusele Ranna tuleviku arutamisest koalitsioonipartneriga vastas Toots, et arutatud on kõike, aga see pole praegu avalik huvi. "Avalik huvi on siis, kui talle on tehtud pakkumine ja ta selle vastu võtab. Siis muutub ta avalikuks huviks," rääkis Toots. "Mina ei pea läbi ajakirjanduse inimesele tööd pakkuma."

Viitele, et avalikkusel on siiski õigus teada, millised on võimalikud pakkumised Monica Rannale abilinnapea kohalt taandumise eest, kordas Toots vaid vastuseks, et ta ei klaari seda läbi ajakirjanduse. "Väga paha, et ma üldse vastu võtsin telefoni. Erinevalt Monica Rannast mina ei klaari neid läbi telefoni," teatas ta.

Rand võib kandideerida perekodu juhatuse liikmeks

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles Delfile, et Tartu linna asutuste konkursside võimaliku tulemuse sidumine Keskerakonna sisemiste konfliktide ja nende võimalike lahendustega on meelevaldne. "Avalikud konkursid on ja peavad olema avalikud ning läbipaistvad," rõhutas ta. "Kui Monica Rand soovib osaleda mõnel linnaga seotud avalikul konkursil, siis ta peab seda tegema samadel tingimustel teiste kandidaatidega ja valik tehakse parima kandidaadi kasuks."

Klaasi kinnitusel on kõne all olnud võimalus, et Monica Rand osaleb linnale kuuluva SA Tartu Perekodu Käopesa juhatuse liikme avalikul konkursil. "Kas ta seda teeb ja milline on tema eduperspektiiv, ei ole võimalik tänasel päeval ennustada. Käimasolev konkurss ei saa olla Keskerakonna-siseste kokkulepete objektiks," toonitas linnapea.