"Praegu saame ainult oletada, mis võis tulekahju põhjustada. Ma ei saa kommenteerida enne, kuni uurimine ei ole lõppenud," ütles Delfile Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock.

O’Brocki kinnitusel reageerisid töötajad väga kiiresti ja vastavalt ohutustehnikanõuetele ning nii ei saanud keegi ettevõtte töötajatest põlengu tõttu kannatada. Samuti jõudsid tema sõnul väga kiiresti kohale esimesed päästjad, sest nad asuvad kohe ettevõtte kõrval.

Põlenud hoones kasutatavad kemikaalid olid mehe sõnul mittesüttivad, kuid tünnid ja torud olid valmistatud plastikust. "Antud hoones toimus osa tantaali ja nioobiumi tootmisprotsessist, mis jätkus teistes hoonetes. Haruldaste metallide vabrikus ei tööta ajutiselt see osa tootmisprotessist, mille hoone sattus põlengusse," rääkis O’Brock.

Mehe sõnul hävis põlengusse sattunud hoone esialgsetel andmetel täielikult ja kahjustada sai kõik, mis seal sees oli. "Me ei ole veel kahjusid kokku arvanud, kuid loodame, et tootmise peatamine selles protsessi osas, mis toimus põlengusse sattunud hoones, kestab vaid lühikest aega. Meie insenerid töötavad selle kallal, et leida ajutine lahendus probleemile," rääkis O’Brock.

"Aktsionärid on mulle kinnitanud, et ehitavad uue tootmisliini ärapõlenu asemele lühikese aja jooksul. Anname töötajatele seniks teise töö mujal tehases, sest tänavu on suur nõudlus tantaali ja nioobiumi järele."

Tootmisterritooriumil viibimine on O’Brocki kinnitusel praegu ohutu. Haruldaste muldmetallide vabrikut põleng ei puudutanud ja seal jätkub töö tavapärases rütmis, põlenud hoone on aga turvatud ja piiratud.