Delfi suhtub jätkuvalt umbusuga väitesse, et kohalik kalakuningas Paul Kärberg sai endise Jõgeva maavanema Aivar Kokaga tuttavaks alles pärast 2011. aasta riigikogu valimisi. Umbusk sai alguse pärast ETV saadet "Pealtnägija", kus Kärbergi süüdistati kohalike kalurite sundparteistamises. Pärast seda selguski ootamatu tõde - Kokk ja Kärberg said teineteist tundma alles hiljuti.

Delfile saatis üks Peipsi ääres tegutsev ettevõtja mitmetähendusliku pildi ja teksti: "Tundub uskumatu, et Paul Kärbergile kuuluvas Omedu sadamas seisab juba aastaid (7-8 aastat) laev nimega Karoliina (GMA 341) mis kuulub AS Pamako Betoonile (10063355) mille omanikuks on riigikogu liige Aivar Kokk. On üldteada, et sellised kokkulepped ei sünni ilma Paul Kärbergi loata. Kui palju on Aivar Kokk nende aastate jooksul maksnud laeva hoiustamise eest? Väidetavalt nõuab Paul Kärberg kaluritelt kaikoha eest täna sadu eurosid kuus."

Toimetus on püüdnud Kokalt ja Kärbergilt viimaste nädalate jooksul otse ning läbi IRLi pressiteenistuse saada teada rohkem nende tutvuse ja koostöö kohta, kuid meie sammud pole seni kandnud vilja.