Linnapea Jüri Mõis on seni kategooriliselt keelanud oma äsja sündinud poega pildistada. Ootamatult pakkus linnavalitsuse pressiesindaja välja: tulge aga Rocca al Mare kaubanduskeskuse peaukse ette, Mõis tuleb koos abikaasa Kerttu ja pisipojaga.

Eelkokkuleppest hoolimata teatas Mõis SL Õhtulehele, et tema poseerima küll ei hakka. Vastuseks küsimusele, kui tihti ta koos perega kaubakeskustes käib, mühatas Mõis: “Kreem jutt! Kreemi juttu pole meil vaja ajada.”

Kui Kerttu Mõis viimaks närviliseks muutus ja arvas, et võiks ikka ühe pildi ära teha, soostus Mõis armulikult: “No las nad teevad. Tahate pilti? No tehke siis eluga.”

Uurimine, miks ta varem oma esikpoja pildistamisest kategooriliselt keeldus ja nüüd selle ise välja pakkus, ärritas linnapead.

“Meie tulime poodi!” teatas Mõis. “Ega me ei saa takistada meist koos lapsega pilti tegemast! Me läheme kohe Otepääle ja kindlasti teeb ka seal keegi meist pilti.”

Mõis vaatas oma unise näoga pisipojale hellalt otsa ja nunnutas: “Eks, Markus Jonathan, ega me ei ütle ju tädile, kas me ise ka suusatama läheme! Ega me ju ei ütle talle, miks meil punane suusakott autokatusel on!”

Mahukas ostukäru jäi tühjapoolseks. Õhku jäi rippuma küsimus, kui tihti perekond Mõis ühiselt poes käib.