Tallinna Reformierakonna piirkonna esimees Urmas Paet ütles BNS-ile, et kui Isamaaliit Mõisa ametisse jätab, siis on võimalikud mitmesugused arengud.

“Tõenäoliselt järgneb sel puhul umbusaldusavalduse algatamine,” lausus Paet. Ta lisas, et Reformierakond langetab otsuse esmaspäeval.

Tallinna volikogu Mõõdukate fraktsiooni esimees Hagi Šein ütles BNS-ile, et Mõisa jätkamise korral laguneb koalitsioon kindlasti.

“Mõõdukad ja Reformierakond on oma arvamuse välja öelnud, et nad soovivad senise koalitsiooni jätkamist, kuid ei näe selleks võimalust Jüri Mõisa linnapeana jätkamisel,” sõnas Šein.

Šeini sõnul on Mõisa jätkamise korral võimalikud mitmesugused tulevikustsenaariumid. “Ei ole välistatud, et Tallinn jätkab ilma koalitsioonita ja linnavalitsus jätkab enamuse toetuseta. Selline olukord ei ole Eesti poliitikas sugugi tundmatu,” märkis Šein.

Mõisa linnapeana jätkamise osas on erimeelsusi ka Isamaaliidu enda sees. Nädala keskel soovitas riigikogu Isamaaliidu fraktsioon Mõisal ametist lahkuda, reedel ühines fraktsiooni seisukohaga ka neli isamaaliitlasest ministrit Jüri Luik, Tarmo Loodus, Toivo Jürgenson ja Tõnis Lukas.

Samas saatis Isamaaliidu Pärnu piirkonna juhatus neljapäeval Mõisale teda toetava kirja, milles soovitas tal kindlasti jätkata.

“Isamaaliit sai Pärnus samasuguse kohtlemise osaliseks, kus koalitsioonikaaslaste reetlikkuse tõttu tõrjuti Isamaaliit linna juhtimisest kõrvale. Isamaaliidu Pärnu piirkond soovitas Mõisal mitte lasta korduda samal stsenaariumil, nagu juhtus mullu sügisel Pärnus, ja kindlasti jätkata,” ütles BNS-ile Isamaaliidu Pärnu piirkonna esimees Viljo Vetik.

Isamaaliidu noorteorganisatsiooni Noor-Isamaa juhatus taunib koalitsioonipartnerite ja riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni tegevust Jüri Mõisa kritiseerimisel ning toetab Mõisa jätkamist Tallinna linnapeana.

Mõis on Tallinna linna juhtimisel üles näidanud harvanähtavat omakasupüüdmatust, teinud linna seisukohast julgeid ning kasulike otsuseid, teatas Noor-Isamaa juhatus reedel BNS-ile.

Isamaaliidu Tallinna piirkonna üldkogu koguneb laupäeval arutama Mõisa jätkamise küsimust. Mõis ise on korduvalt kinnitanud, et ta toimib vastavalt erakonna piirkonna üldkogu otsusele.